Manskören Harmoni - En fyrstämmig manskör i Lidköping

Manskören Harmoni i Lidköping är en fyrstämmig manskör, som bildades 1936. Då kallades den Arbetarnas Manskör och rekryterade främst sina medlemmar från LMV och Rörstands. Idag är alla sångintresserade herrar välkomna oavsett social eller etnisk bakgrund. Våra stämmor är uppifrån och ner: 1:e tenor, 2:e tenor, 1:e bas och 2:e bas.  Kören leds av Johan Sundström.

Vår repertoar har mycket vida gränser. Vi sjunger verk ur den gamla manskörsrepertoaren, men också visor, gospel, shanties, jazz, skämtsamma sånger m.m.

Varför skall man sjunga i en manskör??? Jo!!! Man utvecklar en förmåga i trivsamt sällskap! Man lever längre om man sjunger i kör! Och man blir en gladare och mer harmonisk människa. En övningskväll med Manskören Harmoni gör oss till bättre karlar helt enkelt. Fråga våra fruar om du inte tror oss! Vill du bli en av oss? Vi söker föryngring av både sångarna och repertoaren. Tycker du det är kul att sjunga, så ta kontakt med oss vet jag! Kontaktuppgifter längst ner på sidan.

(Bilden nedan Ulf Fabiansson)

 

 

Kommande Verksamhet


Manskören Harmoni kommer att delta i körsatsningen "Den Sjungande Staden" lördag 1 juni. Vi kommer att dyka upp på sta´n på förmiddagen och dessutom delta i den stora kören på torget kl 13. För detta övar vi som vanligt varje måndag i Musikskolan. Därefter tar vi välförtjänt sommarlov
Vi ser gärna, att nya sångare ansluter till vårt härliga gäng.